Middagen genomfördes i festlokalen
Dukning
Dagen innan fick vi tillgång till lokalen och dekorerade och dukade allting.
Vi valde runda bord med plats för mellan 6-8 personer för då slipper någon gäst att landa på ett hörn någonstans. Med runda bord känner min sig mer delaktig i konversationerna och vi tycker att det var ett lyckat val.

På mitten av borden satte vi en liten vas med en stor ros och lite eukalyptus. Vi satte också ut låga ljusglas så att inget skulle stå i vägen så man kan konversera med gästerna på andra sidan bordet. I mitten av borden sattes sedan vinkaraffer och vattenflaskor med bordsnummer ut.
Vi dukade för förrätt och huvudrätt med vitvinsglas, rödvinsglas och vattenglas.
På linneservetten låg även menyn och ett festhäfte inknutet med ett rustikt snöre med en kvist eukalyptus.

Vi dukade också en klocka/korthållare från partykungen https://www.partykungen.se/korthallare-brollopsklocka-21912.html där vi satte placeringskorten i.

Som pricken över i:et så hade vi en vän som är duktig på att göra chokladpraliner och vi beställde en pralin vardera med våra favoritsmaker: En med nougatfyllning med lite krisp i, och en med jordnötssmör och lite havssalt. Vi köpte ett gulligt litet kakfat från partykungen att servera pralinerna i.

Menyn
Menyn skapade vi själva och skrev ut på lite finare papper

Bröllopsskål
Ett par veckor innan bjöd vi vårt bröllopssällskap på middag med champagneprovning. Vi letade upp 6 olika mousserande vin (mest prosecco och cava) i rätt prisklass och hade en provning som landade i två olika favoriter. Eftersom den ena var mycket dyrare så blev valet enkelt.
Valet landade på https://www.systembolaget.se/produkt/vin/castelmare-7978001/
Det var inte helt enkelt att beräkna hur mycket man behövde, men vi köpte iallafall in 25 flaskor för 42 gäster. Tur var väl det, för vi gjorde av med 23 av de flaskorna 😄🍾
Förrätt
Till förrätt valde vi en Ceviche
Ceviche
Dagens fångst med lime,
koriander, mango och avocado
Vi visste att inte alla gilla koriander, men valde ändå någonting som VI gillade.
Till Cevichen serverade vi ett vitt vin.

Huvudrätt
Till huvudrätt valde vi en kalvrygg. Både förrätten och huvudrätten hade vi i åtanke att det inte skulle vara för tung mat. Vi ville att gästerna skulle kunna dansa och ha roligt hela kvällen och inte bli dästa av maten.
Till huvudrätten serverade vi en rött vin som vi är väldigt nöjda med https://www.systembolaget.se/produkt/vin/the-wanted-zin-7465908/
Rosastekt kalvrygg
Citron- och kaprisvierge, parmesanpotatis och vaxbönor

Tårta
Det ingick tårta från stället vi hyrde lokalen av, men en bekant till oss från gymmet https://www.instagram.com/stephanie_bakar/ gör helt fantastiska tårtor. Tårtan blev verkligen exakt så som vi ville ha den.
Bröllopstårta
Marängsmörtårta med lemoncurd
och jordgubbssmak

Vi hade tänkt att ha någon typ av ”caketopper” och hade beställt två olika. Men när vi väl hade tårtan på plats så tyckte vi den var så fin utan något ytterligare på toppen.
Skåning som jag är så hade vi självklart även lite spättekaka 😉
Till tårtan serverades även kaffe, te och lite olika sorters avec.
Nattamat
Runt 01:00 så serverades kokt korv med bröd ute på altanen. Helt perfekt sätt att fylla på reserverna så man kunde fortsätta dansa natten lång 💃🕺
/ Daniel